STB Green division is erkend installateur/hersteller voor CNG. 

Erkenningsnummer 129.

 • U kan bij ons terecht voor plaatsing van een CNG installatie. Ook voor herstellingen en keuringen van installatie’s niet door ons geplaatst bent u welkom.
 • Wij leveren een “attest betreffende de visuele controle” af. Dit attest is verplicht wanneer u de wagen voor de eerste keer aanbied bij de keuring en is 4 jaar geldig.

Wat is CNG?

CNG (compressed Natural Gas) is een alternatieve brandstof, en wordt geproduceerd door aardgas te comprimeren tot een druk van +- 200 bar. Opslag gebeurd in dikwandige cilindervormige tanks, maar sinds kort zijn er ook zeer lichte tanks uit composietmateriaal beschikbaar.

Het CNG systeem bestaat verder uit drukregelaars die de opslagdruk verminderen tot een druk die in de motor bruikbaar is (0 tot 8 bar). CNG heeft een lage energiedichtheid, daarom is het van groot belang voldoende opslagcapaciteit te voorzien om het voertuig een voldoende autonomie te voorzien.

CNG en Milieu

CNG is veel milieuvriendelijker dan klassieke fossiele brandstoffen. Rijden op aardgas heeft een directe impact op het milieu en de volksgezondheid. CNG stoot veel minder schadelijke stoffen uit dan benzine of diesel.

Veel minder fijn stof, minder CO2, veel minder stikstofoxiden (NOx). Daarnaast is CNG volledig veilig en kan het nooit grond of water vervuilen.

Waarom CNG?

 • U behoud de volledige benzinetank waardoor de autonomie van benzine behouden wordt, veel voertuigen af fabriek hebben een zeer beperkte autonomie op benzine.
 • Beter voor her milieu.
 • Tot 65% voordeliger.

  JOUW GEGEVENS:

  MAAK UW KEUZE:

  Kies uit de volgende onderwerpen (Verplicht)

  Periodieke keuring LPGVisuele controle tanks CNGHerstelling LPG/CNGPlaatsing